Piekielnie smaczne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piekielnie smaczne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka natrzyj solą i pieprzem – zwykłym oraz Cayenne, a następnie odstaw.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie przyrządź sos tzn. przeciśnij czosnek i utrzyj z sola, dodaj ketchup, miód oraz tymianek. Mieszaj, dodaj sos sojowy i utrzyj na gładką masę na końcu dodaj pieprz Cayenne.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka piecz na grillu elektrycznym i w połowie pieczenia (po około 20 minutach) posmaruj sosem. Czynność powtórz wielokrotnie aż do momentu całkowitego upieczenia skrzydełek.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Jola Sikoa

    Jola Sikoa , 16.11.2020

    Wyglondają na smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piekielnie smaczne skrzydełkaPiekielnie smaczne skrzydełka

Mięsna konkurencja się chowa, gdy na talerzach zaserwowane zostają piekielne skrzydełka. Aromatyczne, pełne smaku, soczyste – nic dziwnego, że zyskały już grono miłośników. Przyrządź skrzydełka według naszej receptury, a potem zbieraj pochwały od najbliższych. Powodzenia i smacznego! 

Dla kogo?

Każdy fan mięs będzie zadowolony z pysznych skrzydełek. Polecamy je również wszystkim zwolennikom aromatycznych potraw. Z naszą pomocą przyrządzisz sos do skrzydełek, który całkowicie odmieni ich smak. Oczywiście na lepsze, o czym wkrótce się przekonasz.

Na jaką okazję?

Serwuj skrzydełka z grilla elektrycznego podczas spotkania z bliskimi, a w trybie natychmiastowym znikną z talerzy. Możesz również podać je na codzienny obiad dla domowników, a z pewnością poproszą o dokładkę i docenią Twoje starania. Skrzydełka w tej odsłonie zawsze dobrze smakują! Kiedy je przygotujesz?

Czy wiesz, że?

Nasmaruj skrzydełka z grilla elektrycznego czosnkiem, solą, ketchupem, miodem, tymiankiem, sosem sojowym i pieprzem. Dzięki tym składnikom mięso wyjdzie niezwykle aromatyczne i, co najważniejsze, soczyste. Niech te mięsne kąski z grilla zachwycą Ciebie oraz Twoich bliskich. 

Dla urozmaicenia:

Stwórz kompozycję, dzięki której skrzydełka na grillu elektrycznym wypadną jeszcze lepiej. Możesz zaserwować je w towarzystwie warzyw lub pójść w domowy fast food i przygotować chrupiące frytki. Opcji masz naprawdę wiele. Która jest Twoją ulubioną? Podziel się z nami planami w komentarzu.