Pierogi z kaszanką i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszanką i cynamonem

Autor: JOANNA799

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto na pierogi Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać łyżką. Potem przekładam po prostu na blat ( stolnicę jak komu wygodniej ) i wyrabiam ciasto. ( Mąka, sól, olej, roztrzepane jajko i ciepła woda ) Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia i sklejać. Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia.

Krok 2

Farsz Kroimy cebulkę w kostkę podsmażamy na patelni troszkę solimy i pieprzymy. Kaszankę kroimy w plastry około 1-1.5 cm i wszystko podsmażany mieszając dosypujemy cynamon. Po chwili powinna się zrobić jednolita masa. Do okraszenia najlepiej podsmażoną cebulkę ale boczek również będzie pasował :)

Krok 3

Smacznego :)

1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Za

    Gabriela Za , 25.08.2016

    OMG odważny przepis...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej