Pierś w marynacie z kostki rosołowej z pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Pierś,pieczarki , pyszne danie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyłam. Kostkę rosołową drobiową rozkruszyłam do miseczki dodałam oliwę z oliwek i rozmieszałam do rozpuszczenia. Wymoczyłam w tej marynacie pierś i na patelnie usmażyłam z obu stron na rumiany kolorek i poddusiłam pod pokrywką aby była soczysta w środku.

Krok 2

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i na patelni podsmażyłam i dodałam puszkę pomidorów .Dusiłam to razem na samym końcu dodałam trochę soli

Krok 3

Poczekałam aż odparuje woda i przełożyłam na talerz do tego pierś i sałatka pyszne danie na obiadek zrobiłam dla siebie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos kaparowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej