
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w dużą kostkę i odstaw.
Krok 2
Do miski wlej jogurt, dosyp curry, kurkumę, paprykę, zmiażdżony czosnek, starty imbir, kolendrę i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Do powstałej marynaty wrzuć kurczaka, zamieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Krok 4
Następnego dnia piecz kurczaka przez pół godziny w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Zalej wrzącym bulionem kuskus, przypraw papryką słodką, przykryj i odstaw na kilka minut. Serwuj kurczaka na kaszy polanego raitą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej