
Składniki
3 łyżki
600 gramów
5 łyżek
2 sztuki
8 sztuk
120 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso włóż do miski i skrop sosem sojowym. Odstaw na około 15 minut.
Krok 2
Filety smaż na rozgrzanym oleju około 10 minut. Następnie ponacinaj je kilkakrotnie z jednej strony.
Krok 3
Kulki ziemniaczane wyłóż na blaszce wysmarowanej olejem, piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Krok 4
Mozzarellę pokrój w półplasterki .
Krok 5
W nacięcia mięsa wkładaj na przemian ser i pomidory. Zapiekaj około 6 minut w temp. 180 stopni.
Krok 6
Całość posyp skruszonymi mini kostkami Knorr. Podawaj z pieczonymi kulkami z ziemniaków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej