
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
2 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrągi spraw, umyj, osusz i natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Każdą rybę obłóż połową liści pokrzywy, owiń połową liści chrzanu, następnie folią i włóż na 3 godziny do lodówki.
Krok 3
Natkę pietruszki wymieszaj z pędami lubczyku, pozostałymi liśćmi pokrzywy i chrzanu.
Krok 4
Ryby wyjmij, odwiń, natrzyj pieprzem i wypełnij przygotowaną mieszanką zieleniny.
Krok 5
Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej