Pikantne pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrągi spraw, umyj, osusz i natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Każdą rybę obłóż połową liści pokrzywy, owiń połową liści chrzanu, następnie folią i włóż na 3 godziny do lodówki.

Krok 3

Natkę pietruszki wymieszaj z pędami lubczyku, pozostałymi liśćmi pokrzywy i chrzanu.

Krok 4

Ryby wyjmij, odwiń, natrzyj pieprzem i wypełnij przygotowaną mieszanką zieleniny.

Krok 5

Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej