
Składniki
100 gramów
15 gramów
4 łyżeczki
50 mililitrów
1 szczypta
300 mililitrów
5 łyżek
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety sojowe zalać wrzątkiem, dodać sos sojowy. Odczekać aż kotlety napęcznieją, po czym odcedzić, odcisnąć wodę i przełożyć do miseczki.
Krok 2
Do kotletów dodać przyprawę do kotletów mielonych, pieprz i skrobię ziemniaczaną. Całość dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, od czasu do czasu zmieniajac strony. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i smażyć jeszcze około 5 minut aby panierka stała sie chrupiaca. Można podawać z ziemniakami (jak na zdjęciu).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej