
Składniki
16 sztuk
200 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba ułóż na wyłożonej folią aluminiową blaszce.
Krok 2
Salami pokrój w plastry i ułóż na kromkach. Wierzch posmaruj sosem salsa i udekoruj grzanki ziarnami kukurydzy.
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 5-10 minut. Chleb powinien stać się chrupiący, a sos delikatnie odparować.
Krok 4
Udekoruj meksykańskie tosty listkami bazylii i podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej