Pikantne tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne tosty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba ułóż na wyłożonej folią aluminiową blaszce.

Krok 2

Salami pokrój w plastry i ułóż na kromkach. Wierzch posmaruj sosem salsa i udekoruj grzanki ziarnami kukurydzy.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 5-10 minut. Chleb powinien stać się chrupiący, a sos delikatnie odparować.

Krok 4

Udekoruj meksykańskie tosty listkami bazylii i podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne tosty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej