
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Papryki pokrój w kostkę, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na ósemki.
Krok 2
Cebulę i czosnek zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, paprykę czerwoną i chili. Wlej trochę wody i duś przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj pomidory i duś do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 5
Dopraw do smaku, aby potrawa była pikantna i dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz posiekaną kolendrę.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej