Pikantny garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny garnek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

4 sztuki

1 szczypta

800 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 litra

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Mięso i warzywa pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z cebulą i czosnkiem do momentu, gdy uzyska złoty kolor.

Krok 3

Dolej połowę bulionu, przecier pomidorowy, ocet i dopraw. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, paprykę i pomidory. Dolej resztę bulionu, wymieszaj i piecz przez 20 minut.

Krok 6

Danie dopraw i posyp pokruszoną bryndzą. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej