
Składniki
placek:
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
sos:
2 sztuki
0.5 opakowania
2 sztuki
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i trzyj na placki ziemniaczane. Dodaj jajko, mąkę. Cebulę posiekaj, a czosnek rozgnieć i dodaj.
Krok 2
Następnie smaż na oleju na patelni.
Krok 3
Osobno przygotowuj farsz tzn. pokrój filet w niedużą kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem.
Krok 4
Do tego dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, przecier pomidorowy, dopraw do smaku i duś do czasu gdy zmiękną warzywa.
Krok 5
Pod koniec wsyp kukurydzę. Na usmażone placki nałóż farsz, złóż w połowie i polej ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej