Placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane

Autor: Kuba1999

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżeczki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować i posolić.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki nie odcedzamy i dodajemy mąke i ubijamy ziemniaki tak, aby stworzyła się jednolita masa.

Krok 3

Z ubitych ziemniaków pormujemy placki i obtaczamy w bułce tartej.

Krok 4

Gotowe Placki smarzymy na rozgrzanym oleju.

Krok 5

Najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej