Placki z cukinii z twarogiem i szczypiorkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

placuszkowe wieżyczki

Autor: kasiaa__

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.

Krok 2

Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej