Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

null

1 sztuka

null

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

Oczyść papryki z nasionek i potnij w kosteczkę razem z cebulką.

Krok 3

Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z resztą składników farszu i posiekanymi listkami bazylii. . Dopraw do smaku i nadziej masą płotki.

Krok 4

Wysmaruj rybę olejem i zawiń w folię aluminiową, piecz przez 25 minut na ruszcie z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej