Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym
trudne
3 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
1
1
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
2
100 gramów
6 sztuk
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście umyj i pozbaw grubych nerwów, zblanszuj. Przelej zimną wodą i osusz.
Krok 2
Mięso umyj i oprósz Delikatem Knorr i tymiankiem, następnie mąką. Obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie, następnie zawiń w plastry szynki.
Krok 3
Ułóż po 3 liście kapusty tak, aby nachodziły na siebie, posyp je parmezanem a następnie połóż na nich zwinięte w szynkę mięso. Zawiń i obwiąż nitką, tak aby powstały dwie "roladki". Piecz ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przykryte folia aluminiową.
Krok 4
Pieczarki umyj i posiekaj w plastry, cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż razem na maśle.
Krok 6
Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem pieczarkowym.
Krok 5
Sos grzybowy Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pod koniec gotowania dodaj przesmażone pieczarki z cebulą i śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej