Polędwiczki w cieście francuski z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście francuski z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

6 plastrów

2 sztuki

5 łyżek

0.6 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki posmaruj musztardą i owiń plasterkami boczku. Smaż na dwóch łyżkach oleju przez 5 minut obracając je co jakieś czas aby zarumieniły się ze wszystkich stron. Przestudź.

Krok 2

Ciasto francuskie rozmroź. Kapustę poszatkuj, cebulę posiekaj.

Krok 3

Do tłuszczu ze smażenia mięsa dolej pozostały olej. Zeszklij na nim cebulę, dołóż kapustę i duś koło 10 minut.

Krok 4

Przypraw do smaku.

Krok 5

Kawałek ciasta odetnij do dekoracji, resztę rozwałkuj. Na cieście rozsmaruj kapustę, ułóż polędwiczki i owiń je ciastem. resztę ciasta potnij w paski i przyklej do rolady formując kratę.

Krok 6

Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście francuski z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej