Schabowe roladki z rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe roladki z rzeżuchą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij w plastry, rozbij, oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr, papryką w proszku i ziołami.

Krok 2

Cebulę grubo posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i potnij w paski.

Krok 3

Na kotletach ułóż kiełki rzeżuchy i paski papryki. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Roladki zrumień na rozgrzanym oleju, podlej wodą, dodaj cebulę i duś około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe roladki z rzeżuchą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej