Smażony kurczak w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony kurczak w sosie sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na jak najcieńsze plastry, przełóż do miski, zalej sosem sojowym, wymieszaj i odstaw.

Krok 2

Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj pół szklanki wody i sól. Podgrzewaj do czasu, gdy płyn całkowicie odparuje.

Krok 4

Dodaj mięso wraz z sosem i smaż na dużym ogniu mieszając przez kilka minut.

Krok 5

Dodaj sos z ostryg, wymieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze minutę. Dopraw pieprzem. Danie podawaj posypane dymką np. z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony kurczak w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej