Rybne szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb, odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Filety pokrój w kostkę.

Krok 4

Na szpadki nadziewaj na zmianę pieczarki, cebulę, plastry boczku, rybę.

Krok 5

Tak przygotowane posyp przyprawami, posmaruj olejem i upiecz na grillu. Na koniec posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej