Polędwiczki w metce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w metce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

50 dekagramów

2 kilogramy

60 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oprósz solą i pieprzem. Tymianek posiekaj.

Krok 2

1/3 boczku pokrój w drobną kostkę, pozostały w cienkie plastry.

Krok 3

Metkę wymieszaj z tymiankiem, jakiem i boczkiem pokrojonym w kostkę.

Krok 4

Warstwę masy mięsnej ułóż w podłużnej formie, połóż polędwiczki jedna obok drugiej, pokryj pozostałą masą. Na wierzchu i po bokach ułóż plastry boczku.

Krok 5

Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Pokrój w plastry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w metce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
37 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej