Zapiekane pomatrańcze na likierze – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze przekrój na połowy.

Krok 2

Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.

Krok 3

Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Krok 4

Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej