Pomidorki koktajlowe nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe nadziewane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2 łyżki

1 łyżka

60 gramów

2 sztuki

25 sztuk

2 łyżki

5 łyżek

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki wydrąż, posyp solą i odstaw na kwadrans, otworami do dołu, by wyciekł nadmiar soku.

Krok 2

Zmiksuj tuńczyka, majonez, kapary, czosnek, oregano, bazylię, orzechy i lód.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Napełnij masą pomidorki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej