Pomidorowy sos do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy sos do pizzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, nie rumień.

Krok 2

Dodaj pomidory razem z zalewą i koncentrat. Wymieszaj.

Krok 3

Duś na małym ogniu przez ok.30 minut, po czym zmiksuj.

Krok 4

Przygotowanym sosem pomidorowym smaruj spody pizzy i układaj na nim składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej