Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
400 gramów
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj, oderwij od nich nóżki i pokrój ja w plasterki. Cebule i awokado pokrój w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
Cebulę, czosnek podsmaż w garnku na oleju, dodaj pokrojone nóżki, smaż chwilę, następnie dodaj kaszotto, puszkę pomidorów i 250ml wody. Gotuj pod przykryciem około 15 minut.

Krok 3
Po tym czasie dodaj awokado, papryczki jalapeno i natkę kolendry. Wymieszaj.

Krok 4
Farszem napełnij kapelusze grzybów, oprósz je serem i wstaw na 10 minut do rozgrzanego do temperatury 200*C piekarnika. Po upieczeniu w grzyby powtykaj chipsy, możesz podać ze śmietaną.


Dobra rada:
W ten sam sposób możesz nafaszerować pieczarki lub boczniaki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Portobello faszerowane kaszotto meksykańskim
Czas na nadziewanie! Jeśli lubisz dania w formie faszerowanej, to mamy coś dla Ciebie! Portobello faszerowane kaszottem meksykańskim to przepis z kuchni polskiej inspirowany smakami Meksyku. Skusisz się? Zobacz, z czym to się je!
Dla kogo?
Miłośnicy nadziewanych warzyw, łączcie się! Portobello faszerowane kaszottem meksykańskim to ciekawe urozmaicenie dla papryk czy cukinii.
Na jaką okazję?
Na obiad! W przygotowanie posiłku zaangażuj całą rodzinę. W końcu nic tak nie zbliża jak wspólne gotowanie!
Czy wiesz, że?
Portobello to gatunek grzybów z rodziny pieczarkowatych.
Dla urozmaicenia:
W ten sam sposób możesz nafaszerować pieczarki lub boczniaki.