Potrawka curry z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek i pokrój na plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć banany i podsmaż na jasnobrązowo. Odsącz je.

Krok 2

Teraz podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj curry i wlej mleko z puszki.

Krok 3

Znowu dodaj banany i gotuj aż curry lekko zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw przyprawą Knorr i całość gotuj 10 minut.

Krok 5

Dopraw pieprzem. Ponownie zagotuj. Dodaj posiekaną natkę i podawaj z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej