
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
500 gramów
300 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 pęczek
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmażyć kolejno: grzyby z cebulką, osobno mięso i kostka rosołowa
Krok 2
Dodać pomidory, zagęstnik (śmietana z wodą i mąką) oraz zieleninę
Krok 3
Razem wszystko podusić ok 10 min. Podawać z makaronem lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej