Potrawka z pieczarek i groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z pieczarek i groszku

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

400 gramów

1 szczypta

7 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

200 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Groszek zalać wrzątkiem i odstawić, gdy się rozmrożą odcedzić. Suszone pomidory pokroić w paski.

Krok 2

Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Wrzucić pieczarki, skropić przyprawą w płynie Delikat i posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu kilka minut, a gdy pieczarki zaczną brązowieć dodać groszek i suszone pomidory. Zwiększyć ogień i ciągle mieszając smażyć do odparowania płynów. Doprawić do smaku czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem.

Krok 3

Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z pieczarek i groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Duszona karkówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej