
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
400 gramów
1 szczypta
7 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szczypty
200 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Groszek zalać wrzątkiem i odstawić, gdy się rozmrożą odcedzić. Suszone pomidory pokroić w paski.
Krok 2
Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Wrzucić pieczarki, skropić przyprawą w płynie Delikat i posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu kilka minut, a gdy pieczarki zaczną brązowieć dodać groszek i suszone pomidory. Zwiększyć ogień i ciągle mieszając smażyć do odparowania płynów. Doprawić do smaku czosnkiem i pietruszką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Krok 3
Podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej