Pasta z pieczonej marchewki i fety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z pieczonej marchewki i fety

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Marchewkę obieramy, układamy na blasze, mieszamy z oliwą.

Krok 2

Upieczoną marchew kroimy na kawałki, miksujemy z pozostałymi składnikami oprócz rozmarynu na gładką pastę. Dodajemy rozmaryn mieszamy.

Krok 3

Gotową pastę podajemy z bagietką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej