Pasta litewska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta litewska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso i jajka przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Zmiksuj z ketchupem, masłem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziarenkami zielonego pieprzu.

Krok 4

Masę wymieszaj z majonezem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta litewska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej