Brownie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

180 gramów

100 gramów

120 gramów

40 gramów

80 gramów

100 gramów

4 gramy

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej