schab gotowany w sosie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

schab gotowany w sosie z warzywami

Autor: Dariusz Skarbek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroję na ok. 1 cm plasterki i delikatnie rozbijam. Oprószam solą i pieprzem.

Krok 2

Do garnka wlewam olej, podsmażam posiekaną cebulę. A potem po 1 min z każdej strony obsmażam mięso.

Krok 3

Zalewam wodą, dorzucam pokrojone w plasterki warzywa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję na niewielkim ogniu około 45-60 minut.

Krok 4

Jeśli będzie ubywać za bardzo płynu to dolewam, ale staram się by było na granicy z mięsem.

Krok 5

Mąkę mieszam z mlekiem i wlewam do garnka. Zagotowuję, mieszam i gotowe. Podaję.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • schab gotowany w sosie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej