
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 gramy
5 sztuk
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Czekoladę połamać na małe kawałki.
Krok 3
Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.
Krok 4
Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.
Krok 5
Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej