Deser z mascarpone i borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z mascarpone i borówkami

Autor: Ewa Skórzyńska

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 mililitrów

20 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę 30% ubijamy z cukrem na puszystą masę, łączymy z serkiem mascarpone

Krok 2

1/3 masy odkładamy, pozostałość miksujemy z około 100 gram borówki

Krok 3

Układamy warstwami w 5 szklankach: 2 pokruszone biszkopty, masa z borówkami, 2 pokruszone biszkopty, masa bez borówek, kilka borowek do dekoracji na wierzch. Owoce mozna zastapic innymi ulubionymi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej