Zupa bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa bananowa

Autor: FlyPR Fehler

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1.5 litra

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany kroimy w grubszą kostkę, przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy ok. 7-10 minut.

Krok 2

Mleko przelewamy do garnka, wanilię przekrajamy na pół, nożem wyskrobujemy nasionka i przekładamy do garnka wraz z pozostałymi połówkami wanilii. Całość gotujemy ok. 3 minuty.

Krok 3

Do mleka dodajemy podsmażone banany, gotujemy 2 minuty, wyciągmy połówki wanilii i całość blendujemy.

Krok 4

Jeżeli zupa wymaga dosłodzenia, dokładamy miód według uznania

Krok 5

Na suchej patelni podprażamy orzeszki piniowe.

Krok 6

Przelewamy zupę na talerze, dodajemy chipsy bananowe oraz plasterki świeżych bananów i całość posypujemy sprażonymi orzeszkami.

Krok 7

Gotowe danie najlepiej podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej