Zupa krem z cukinii i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z cukinii i pora

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle. Przełóż do garnka.

Krok 2

Na tej samej patelni rozgrzej kolejną porcję masła, dodaj por, pokrojoną cukinię i ziemniaki. Podsmażaj przez ok 10 minut od czasu do czasu mieszając, a następnie przełóż do garnka z cebulą.

Krok 3

Warzywa zalej wodą, dodaj kostkę bulionową, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj ok 15 minut, a następnie zblenduj.

Krok 4

W razie potrzeby dopraw. Podawaj posypane prażonymi pestkami z dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej