Jogurt banoffee przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt banoffee

Autor: Anna Czermińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 gramów

100 gramów

5 gramów

10 gramów

2 gramy

150 gramów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jogurtu dodaj drobno posiekaną czekoladę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć płatki owsiane i posiekane migdały. Poczekaj 2-3 minuty, na koniec dodaj miód.

Krok 3

Granolę wyłóż na jogurt, a na wierzchu ułóż mus z ugniecionego banana i maliny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt banoffee - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej