
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
1 garść
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzeć marchewkę na tarce, cebulę pokroić.
Krok 2
Usmażyć (jeśli będę robione w piekarniku, bo jeśli nie to od razu dodajemy do marchewki) dodać natki pietruszki, soli, pieprzu. 2 x jajka i ja daje otręby i płatki owsiane, ale można bułkę tartą, można również ziemniaki gotowane jak zostaną z obiadu.
Krok 3
Wszystko wymieszać, uformować kotlety i wstawić do piekarnika na 150 st. lub smażyć na patelni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej