Kotlety z marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z marchwi

Autor: Pan Adamek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 garść

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzeć marchewkę na tarce, cebulę pokroić.

Krok 2

Usmażyć (jeśli będę robione w piekarniku, bo jeśli nie to od razu dodajemy do marchewki) dodać natki pietruszki, soli, pieprzu. 2 x jajka i ja daje otręby i płatki owsiane, ale można bułkę tartą, można również ziemniaki gotowane jak zostaną z obiadu.

Krok 3

Wszystko wymieszać, uformować kotlety i wstawić do piekarnika na 150 st. lub smażyć na patelni.

Pan Adamek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej