Przywitanie wiosny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przywitanie wiosny

Autor: Anna Niechajewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
1 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Masło musi być dobre aby ciasto łatwo bylo zagnieść....więc ...zagnieść ciasto i wsadzić na pol godziny do zamrażalnika. Potem rozwałkować na 5 mm placek, wylepic nim formę do tortu i ponakłuwać widelcem (duzo dziurek) piec 20 minut w 180 stopniach Jak wystygnie wyłożyć krem, mozna go zrobic samemu, ale ja używam kremu o smaku adwokat ...gotowego... firmy nie bede podawała   Na kremie poukładać owoce jakie lubimy i wszystko zalać juz lekko stężoną galaretką. Wstawić do lodówki. Jak zakrzepnie to jeść. Smacznego....i dupka rośnie   ale co tam żyje się raz  

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciabatta z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej