
Składniki
200 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Masło musi być dobre aby ciasto łatwo bylo zagnieść....więc ...zagnieść ciasto i wsadzić na pol godziny do zamrażalnika. Potem rozwałkować na 5 mm placek, wylepic nim formę do tortu i ponakłuwać widelcem (duzo dziurek) piec 20 minut w 180 stopniach Jak wystygnie wyłożyć krem, mozna go zrobic samemu, ale ja używam kremu o smaku adwokat ...gotowego... firmy nie bede podawała Na kremie poukładać owoce jakie lubimy i wszystko zalać juz lekko stężoną galaretką. Wstawić do lodówki. Jak zakrzepnie to jeść. Smacznego....i dupka rośnie ale co tam żyje się raz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej