
Składniki
2 łyżki
3 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 gram
6 sztuk
1 gram
4 sztuki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to dość prosty przepis. Cukier ubijamy razem z jajkami, aż do powstania gęstej jasnej masy. Powoli dodajemy resztę składników, z których stworzymy biszkopt. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Masa:
Krok 3
Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przyrządzony wcześniej budyń i serki, a następnie, po zmiksowaniu, dodajemy pianę z białek. Wylewamy wszystko na nasz gotowy biszkopt i pieczemy w temperaturze 200 stopni około pięćdziesięciu minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej