
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
6 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki sypię garść płatków następnie daję kilka pomidorków.
Krok 2
Na pomidorki daję 2 łyżki serka sól i pieprz. Naprawdę smaczne drugie śniadanie.
Krok 3
W większym wydaniem może być śniadaniem lub podwieczorkiem. Zależy na co w danej chwili macie ochotę. Super też sprawuje się do wzięcia do pracy (ale pamiętajcie upały nie służą serkowi!!!)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej