Pyszna zupa z kaszą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna zupa z kaszą i grzybami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do Garnka wlałam wodę , dodałam skrzydełka, pokrojone umyte ziemniaki w kostkę .

Krok 2

Marchew tez umyłam obrałam pokroiłam w słupki i dodałam du zupy . Ziele angielskie listek laurowy i pieprz dodałam w trakcie gotowania . Kiedy ziemniaki były na pół twarde dodałam kasze . Mieszałam .

Krok 3

Pilnowałam zupy około 20 minut. Na koniec dodałam grzyby miałam wcześniej obgotowane zamrożone więc tylko rozmroziłam i dodałam do zupy. Na koniec zamieszałam i podawałam :) Co do skrzydełek wyjęłam je kiedy zostały ugotowane :) i obrałam z kości dodałam z powrotem do zupy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna zupa z kaszą i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej