Quiche z ciastem ryżowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry, cebulę w pół plastry, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Następnie zetrzyj żółty ser.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 2

Krok 3

Naczynie na quiche wyłóż pergaminem lub dokładnie natłuść. Na jego dnie rozłóż równomiernie ryż, dociskając go grzbietem łyżki, aby uzyskać gładką, twardą podstawę.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 3

Krok 4

Ryż posyp połową tartego sera, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut, aby ryż się zapiekł. Po tym czasie na jego powierzchni rozłóż pokrojone warzywa.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 4

Krok 5

Trzy pozostałe jajka wymieszaj z Fixem Knorr, natką pietruszki, śmietaną i pozostałym tartym serem.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 5

Krok 6

Całość zalej przygotowanym Fixem i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, tak aby farsz się ściął i zarumienił.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz wykorzystać dowolne warzywa, idealnie sprawdzi się szpinak, brokuł lub fasolka szparagowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quiche z ciastem ryżowym i warzywamiQuiche z ciastem ryżowym i warzywami

Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.