Quiche z ciastem ryżowym i warzywami
NOWY PRZEPIS
średnie
27 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Cukinię pokrój w plastry, cebulę w pół plastry, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Następnie zetrzyj żółty ser.

Krok 3
Naczynie na quiche wyłóż pergaminem lub dokładnie natłuść. Na jego dnie rozłóż równomiernie ryż, dociskając go grzbietem łyżki, aby uzyskać gładką, twardą podstawę.

Krok 4
Ryż posyp połową tartego sera, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut, aby ryż się zapiekł. Po tym czasie na jego powierzchni rozłóż pokrojone warzywa.

Krok 5
Trzy pozostałe jajka wymieszaj z Fixem Knorr, natką pietruszki, śmietaną i pozostałym tartym serem.

Krok 6
Całość zalej przygotowanym Fixem i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, tak aby farsz się ściął i zarumienił.


Dobra rada:
Możesz wykorzystać dowolne warzywa, idealnie sprawdzi się szpinak, brokuł lub fasolka szparagowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryż z serem po francusku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quiche z ciastem ryżowym i warzywami
Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.