Racuchy z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z malinami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

300 mililitrów

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Make wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder, sól i ciepłe mleko.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Maliny rozgnieć widelcem z cukrem i 1 łyżką przegotowanej wody, a potem przetrzyj przez sito.

Krok 4

Usmaż racuchy, osusz na papierze kuchennym, na gotowe nakładaj mus malinowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej