Rajska szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska szarlotka

Autor: Ania Lis

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa jabłkowka Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Krok 2

Polewa bezowo - cynamonowa Wykonanie; Białka ubić z cukrem dodać cynamon.

Krok 3

Ciasto Wykonanie: Ubić białka z cukrem, cukrem waniliowym, dodać żółtka, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu wlać roztopioną margarynę. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na wierzchu ułożyć plasterki jabłek i polać polewą bezowo - cynamonową. Piec ok. 30-40 min. w temp. 170 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej