Ratatuja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

null

8 sztuk

null

null

6 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, cukinie , bakłażany i pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w krążki, czosnek zmiażdż. Podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Przełóż do garnka.

Krok 3

Pokrojona w krążki cebulę i zmiażdżony czosnek podsmaż na 2 łyżkach oliwy.

Krok 4

Na tej samej oliwie podsmaż paprykę, cukinię i bakłażana. Wsyp warzywa do garnka z cebulą i czosnkiem. Dodaj pomidory i dopraw ziołami oraz sola i pieprzem.

Krok 5

Polej resztą oliwy i duś około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej