Papryka faszerowana mięsem z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana mięsem z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i cukinie pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno startą na tarce marchewkę oraz mielone mięso. Wymieszaj i podsmaż wszystko razem 10 minut.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie dodaj ugotowany ryż, fix Knorr i wodę. Całość dokładnie wymieszaj.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 3

Krok 4

Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch, usuń pestki oraz białe włókna.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 4

Krok 5

Papryki napełnij mięsem z warzywami i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 5

Krok 6

Przykryj wierzchnimi kapeluszami, umieść w piekarniku nagrzanym do 200°C i piecz przez 30 minut.

Papryka faszerowana mięsem z warzywami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Papryki możesz oprószyć po upieczeniu serem feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana mięsem z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka faszerowana mięsem z warzywamiPapryka faszerowana mięsem z warzywami

Zastosowanie papryki w kulinariach niemalże nie ma granic. Warto mieć ją pod ręką w formie sproszkowanej przyprawy. Doskonale sprawdza się na surowo jako dodatek do sałatek i surówek, może też być składnikiem bardziej złożonych dań na ciepło. Tym razem przedstawiamy paprykę w wersji pysznie nadzianej, prezentując przepis na paprykę faszerowaną mięsem i warzywami!

Dla kogo?

Idealny przepis dla osób, którym zależy na efektownym wyglądzie potraw. Lubicie sprawiać bliskim niespodzianki? Aromatyczny farsz do papryki smakowicie zaskoczy wszystkich zebranych w jadalni.

Na jaką okazję?

Codzienny obiad wcale nie musi być nudny! Faszerowane papryki z mięsem i warzywami to również świetny pomysł na gorący poczęstunek, kiedy goście wpadają z wizytą w porze uroczystej kolacji.

Czy wiesz, że?

Papryka jest kulinarną wizytówką Węgier. Co roku w niewielkim miasteczku Kalocsa odbywa się Festiwal Papryki, na który przybywają smakosze z różnych stron świata.

Dla urozmaicenia:

Do mięsnego farszu do papryki nadziewanej pasują także pieczarki. Dla podkreślenia aromatu dania można wykorzystać świeżą natkę pietruszki.