Chłodniczek pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodniczek pomidorowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Pomidory i ogórka pokrój w kostkę. Koperek posiekaj. Wymieszaj razem.

Krok 2

W misce wymieszaj sok pomidorowy i kefir. Dodaj Delikat, pieprz, ocet i cukier - wymieszaj.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj pokrojone warzywa i zalej przygotowanym chłodnikiem. Wstaw na kilka minut do lodówki. Posyp listkami tymianku. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodniczek pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej