Rolada z kabaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z kabaczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.4 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz z skóry, odetnij kawałek z góry, po czym usuń miąższ przy użyciu łyżeczki. Oczyszczony kabaczek wysmaruj od środka masłem lub margaryną.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 1

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki pokrój na kawałki i wymieszaj z mięsem.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz włóż do kabaczka, z wierzchu posmaruj go masłem.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 4

Krok 5

Przygotowanego kabaczka włóż do naczynia żaroodpornego, przełóż do piekarnika i piecz do momentu gdy stanie się miękki. Przed podaniem pokrój go w plastry i polej sosem powstałym w trakcie pieczenia.

Rolada z kabaczkiem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z kabaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej