Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

10 łyżek

60 gramów

2 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i orzeszki posiekaj.

Krok 2

Bazylię umyj i osusz, a następnie zmiksuj z parmezanem, solą, orzeszkami i czosnkiem.

Krok 3

Stopniowo dodawaj oliwę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rewelacyjny sos pesto - dla fanów bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej