Dip meksykański - przepis na dip z kurczakiem | Przepisy.pl pixel

Dip meksykański

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 mililitr

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Rosół z kury Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Dip meksykański - Krok 1

Krok 2

Kurczaka drobno pokrój.

Dip meksykański - Krok 2

Krok 3

Następnie rozetrzyj czosnek i zmiksuj wraz z majonezem i wódką. Dopraw pieprzem i papryką.

Dip meksykański - Krok 3

Krok 4

Pokrojone mięso z kurczaka połącz z doprawionym majonezem.

Dip meksykański - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip ogórkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip meksykańskiDip meksykański

Jeśli smakują ci potrawy o ostrzejszym smaku, ten dip na pewno przypadnie ci do gustu. W dodatku znajdziesz tam składnik, który cię zaskoczy. Dip meksykański to nie tylko majonez i przyprawy. Jest w nim także kurczak, czosnek i… wódka. Sos jest bardzo wyrazisty i treściwy, dlatego najlepiej podać go z dodatkami, które mają łagodny smak, na przykład z macą, krakersami lub chlebem. Ugotuj pierś z kurczaka i drobno ją pokrój, najlepiej w małą kostkę. Pozostałe składniki zmiksuj ze sobą, aż sos będzie jednolitą masą. Dodaj mięso i delikatnie wymieszaj, żeby dip nie stracił puszystości. Możesz do smaku dodać soli i pieprzu. Chociaż czosnek i wódka powinny wystarczyć. Gęsty dip połóż od razu na kromkach chleba lub podaj osobno w małych miseczkach, przystrojone kawałkiem pomidorka koktajlowego.